top of page

Elsi
Valeriana

Moderni mystikko, performanssitaiteilija, visionäärinen tapahtumatuottaja,

ei-materiaalisten tieteiden tutkija ja villin naiseuden ilmentäjä


Elsi Valeriana (Elsimaria Kalliosalo) on taiteilija-tuottaja, joka ilmentää maailmojen välissä kipinöivää unenomaista visionäärisen luojan energiaa punoen siltoja polariteettien välille. Hän on metsän lapsi, järvien vesipeto, raikkaan ilman fiilistelijä ja maalla kasvanut, tajunnan portteja availlut, kaupunkien sykkeeseen välillä eksynyt ja ihmisyyden varjoista inspiroituva elämän tutkija ja kokija - ikuinen oppilas ja viisas opettaja samassa paketissa.

Työssä ja taiteessa hänen erikoisosaamisalueensa on auttaa ihmisiä tunnistamaan ja luopumaan heitä rajoittavista sosiaalisista ohjelmoinneista ja näkemään iänkaikkinen totuus kulttuuristen käytösmallien ja egon epäterveiden rakenteiden takana. Tämän lisäksi häntä insipiroi ohjata naisia löytämään yhteys heidän feminiiniin ydinenergiaansa. 

Edellä mainittua työtä hän tuo käytäntöön monin tavoin: tapahtumasuunnittelussa ja -toteutuksessa, projektin johtamisessa, valmentamisessa, joogan opettamisessa, performanssitaiteessa ja pohtivien kirjoitusten kautta. Elsi kirjoittaa aktiivisesti niin instagramissa kuin blogissaan.

Elsin työ ja tapa ohjata sekä valmentaa on trauma-informoitua ja neuroepätyypillisiä kokemispiirteitä huomioon ottavaa. Hänen ymmärrys näihin perustuu omaan kokemuspohjaan ja itseopiskeltuun tietoon. Elsi yhdistelee ajattelussaan ja työssään niin modernia tieteellistä tietotaitoa kuin ikiaikaisten viisausperinteiden opetuksia - hän näkee molemmissa tavoissa tulkita maailmaa ja tehdä parannustyötä molemmat puolet, uhat ja mahdollisuudet.

Työskentely ja yhteistyö Elsin kanssa on kehopainotteista ja kaiken alustana on rauhallinen, vastaanottavainen hermosto - mitään ei pusketa eikä tehdä väkisin. Hänen lähestymistapansa kaikkeen työhön ja opettamiseen on ratkaisukeskeinen: "effectiveness is the measurement of truth" - tätä filosofiaa hän soveltaa kaikessa tekemisessään. Mikä toimii, se on totta.

Elsi on opettanut joogaa vuodesta 2016, luonut performanssitaidetta osana Mindfunk Monkeys -kollektiivia vuodesta 2017, valmistunut kulttuurituottajaksi (AMK) 2020 ja ollut omalla voimaantumismatkallaan vuodesta 2012. Hän on syventänyt itseoppimalla ja oman harjoituksen kautta ymmärrystään ja osaamistaan esoteerisistä elämänopeista laaja-alaisesti vuosien ajan. Näihin filosofioihin kuuluvat muun muassa jooga, buddhalaisuus, kristinuskossa Jeesuksen opetukset, tiibetin buddhalaisuus, luontomystiikka, tantra ja hermetiikka. Näistä inspiroituneena hän on luonut Siskojen Salaseuran, joka on feminiinin esoterian portaali maagisille naisille.

Esoterian lisäksi Elsin ajattelumaailmaa muokkaa modernin tieteen löydöt ja tutkimustulokset kehollisuudesta (etenkin naiskehollisten), kehon itseparantamismekanismeista, uskontotieteissä sekä ymmärrys kulttuurin ja kollektiivin vaikutuksesta yksilöön.

Tutkimusmatkallaan kaiken tämän tiedon ja kokemuksen maailmassa Elsi rakentaa omaa elämänfilosofiaansa, jota hän kutsuu feminiiniksi esoteriaksi, josta hän kirjoittaa esikoisteostaan. Hän haluaa elämäntyöllään luoda maailmaa, jossa selittämätön ja mystiikka on osa ihmisten arkea, eikä kaikkea otettaisi niin vakavasti - hänelle keveys, synkkäkin huumori ja hassuttelu on tärkeitä hyvinvoinnin rakenteita elämässä.

Paras tapa tutustua Elsiin on lukemalla hänen kirjoituksiaan niin blogissa kuin instagramissa, sekä työskennellä hänen kanssaan valmennusten ja joogan parissa.

 

Ole inspiraatio uskolle, selittämättömälle, perhosille vatsanpohjassa.. Ole inspiraatio elämän ihmeelle.

Elsi Valeriana

20201001171243_IMG_8106_edited.jpg

Magia on syvän elämän kipinämme oivaltamista ja tietoista itsesäätelyä.

Elsi Valeriana

Pictures by  Jenny Virta @jennyunelmavirta

bottom of page